U Školi se muzicira, uči i vježba, ali i...

...vodi briga o iznimno nadarenim i zainteresiranim učenicima


U želji da se učenicima Škole, uz redovan program, u prostoru Škole ponude i drugi kulturni sadržaji, Vesna Vančik, prof. glasovira i Tihomir Petrović, prof. teorijskih glazbenih predmeta, uvode u listopadu 1997. godine u praksu povremeno sastajanje s učenicima (i svima zainteresiranima), poznato kao GLAZBENI KLUB Škole Vatroslava Lisinskog.

Tijekom proteklih godina u organizaciji Kluba održano je pedesetak glazbenih slušaonica, predavanja, večeri poezije, video-projekcija i predstavljanja glazbene literature, a na prigodan su način obilježavane obljetnice vezane uz skladatelje i glazbala (primjerice, obilježavanje tristotog rođendana klavira 03. - 10. 05. 1999., predavanje prof. Emina Armana pod nazivom Otkrivanje dosad nepoznate hrvatske barokne baštine uz muziciranje na klavikordu 23. 02. 2000., koncert Po načinu starih uz promociju knjige Esther Meynell: Mali ljetopis Anne Magdalene Bach i sl.). 2002. godine Škola je prihvatila odavno započet projekt Kluba, kojim se prikupljaju sredstva za kupnju čembala, kako bi se i to glazbalo uvrstilo u školski program. Time bi u Zagrebu prvi puta započela srednjoškolska izobrazba čembalista, kao polazište za dublje izučavanje stare glazbe.

Projekt Čembalo za čembalo uključio je dva dobrotvorna koncerta u organizaciji Kluba, koje je Školi darovala naša poznata čembalistica svjetskog ugleda profesorica Višnja Mažuran zajedno sa čembalistima iz svoje klase na Muzičkoj akademiji. Uz njih nastupili su i učenici Škole, koje je tijekom četverodnevnog seminara O čembalu i interpretaciji barokne glazbe (također u organizaciji Kluba) pripremila profesorica Višnja Mažuran.

Sredstvima koja su prikupljana nekoliko godina te prihodom od koncerata održanih u okviru projekta Čembalo za čembalo i donacijama kupit će se čembalo za Glazbenu školu pa će tako prvi puta u Zagrebu započeti srednjoškolska izobrazba čembalista.

Voditelji Kluba rado će poslušati svaki prijedlog o proširenju djelatnosti na sva područja umjetnosti i kulture.O nama - Uvod

Tko se sve može upisati u glazbenu školu?

Briga o iznimno nadarenim i zainteresiranim učenicima,

Usmjeravanje posebne pozornosti na glazbenu teoriju,

Briga o priručnicima za glazbeno obrazovanje


Sva prava pridržana Glazbena škola Vatroslava Lisinskog
Web design & hosting Tramot